b3Long`s cHat..
[TuTuP]

x

sibling

tweet..

Like..

title top menu

Wednesday, November 24, 2010

Ooppss.. I've been tagged?

Aiseyhh.. duk usha2 shoutbox ngn my dear mr Gee..tetiba hubby cakap.. “mama kena tag arr..” hah? Tag, tag ape? Puas laa sudah aku memerah otak tuk nak menjawab tag dr cik puan Nora kiter nih.. Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, fact, habits, or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you." sampai dah berpeluh-peluh ni haa.. ni laa die.. 25 little things about mrs Gee.. aih.. 25 jer? (cheeeeh.. berlagak..)..



1. Currently aku kat Bayan Lepas, it take about 7 years de..I was born at Kuala Terengganu.. sum where tahun 80-an.. anak kedua dr 4 beradik, tunggal perempuan.. Im lefthanded..seme kiri.. makan jer tgn kanan. Sesekali kalau pakai sudu.. aku bedal kiri gak..

2. Jaman2 skool dulu kire top student gak arrr…aceh perasaan gitu.. huhuhu.. kalau periksa dapat jer no.4 kompem aku akan sorok buku report..kenangan semua tu..

3. family aku mmg jenis overprotected gile pny kat aku.. so aku masa zaman budak2 mcm life nye biase jer.. sesekali rase cam x laa se best cam budak2 lain.. sbb asyik kena kurung.. wakakaka.. xpernah rase main masak2, polis entry,main pasir.. aku tau main ngn anak patung n buku2 lukisan kaler maler jew.. huhuhu..

4. dulu jaman budak2 aku byk cite2.. kan main grand lg cite2 aku nih.. nk jadi doctor laa pharmacist laa.. hehehe.. zaman dah berubah makin bertukar laa cite2 aku..nk jadi arkitek la.. programmer laa.. tp byk laa plak problem n halangan nyer.. tp yg paling x leh blah, nk jd stewardess.. hahahaha.. sampai skg cite2 tuh tersimpan lagi dlm hati nih..hubby mr Gee pernah ckp, apply jer laa die x halang.. kwang kwang kwang.. umur dah berapa..? tinggal angan2..

5. bile dah dkt nak abis belajar aku dah jadi xder cite2 plak.. biar betul aku nih.. hehehehe..mmg betul..betul la tu..sbb ape yg aku minat dh xdpt..last sekali tawakal sajer..janji duk opis..hehehehe…

6. sbb tu aku dah berazam.. wahai anak2 ku..korang minat ape.. korang go a head mama n papa xde halangan as long as u all know how to take care urself..huhuhu.. zaman dah berubah..rezeki dah di tentukan NYA..kite manusia hanya perlu berusaha, mencari dan tawakal padanya..

7. kehilangan ibu di saat menantikan kelahiran anak ke dua aku..sedih..sgt..dh 2 tahun tp still hard to accept this..

8. hubby aku.. si mr Gee cinta pertama aku.. wahaha.. xtahu laa tang mana yg berkenan sgt kat die sorg nih.. tp im in love with him.. peduli aarr ape org kate kan.. kami start kawan tahun 2000.. kenal time sama2 matrix..hehehe.. kenangan terindah..

9. skg dah 10 years.. Alhamdulillah sampai skang masih bercinta cam couple2..kalau keluar berdua aku mesti bwk surat nikah.. kalau x nanti silap2 kena pegang kat jabatan agama susah nak menjawab..

10. skg dah 10 years bersama and 5 years kawen.. hidup aku Alhamdulillah bahagia sgt dgn di kurniakan 2 org cahaya mata yg comel dan kenakalan yg sgt lah mencuit jantung hati.. nih menurun dr papa die laa nih..

11. anak sulong aku lelaki.. agak cool jugak org nyer.. dah 4tahun ++.. very cute.. suke buat urusan sendiri.. xsuka di ganggu..tp suka berjaga mlm.. adoooi mak..budak sorg nih..aku panggil along jer.. tp time nak marah AZRIQ!! Sbb nama die Muhammad Iqbal Azriq..hehe..

12. anak no 2 plak princess.. NUREEN NATRAH my angle.. die laa racun die laa penawar.. terlalu laa nakal, kuat membuli dan kuat membodek..ade2 saje..mama die pun die kenakan..semua nya cepat.. jln cepat, ckp pun cepat..sesekali hyper jgk..selalu buli abg die..tp sekali abg bg sebijik die yg melalak.. manja lebih.. nama manja si tebet/adik..sbb time lahir pny laa tebet..4kg..tp time marah aku panggil die CIK YAH!!..hahaha..baru jer sambut besday 21 Nov.. 2 years de bb..so sweet both of u..

13. lepas dapat anak ke dua nih.. aku rasa kuasa aku ‘memetir’ nih lagi power.. sbb aku susah nk angkat tgn kat anak2 aku.. rasa cam berat sgt.. ntah rase cam xleh nak angkat..lemah jer..ape lagi.."memetir" arr..hati seorang ibu..

14. aku nih jenis loving..caring..kinda sporting gile..pikap cepat..fragile heart laa jugak.. cepat tersentuh n cepat jugak cure balik..tp yg pasti aku nih jenis yg kuat semangat.. xcepat menyerah kalah..agak pendiam jugak sometimes..agak-agaklaa..kl korg pandai approach aku..pasti boleh.. yg paling pandai of coz my mr Gee..hehe..d very d understanding..

15. I’m HR practisioner.. padahal dulu blajar dlm bidang lain.. dah nak buat camano.. dah rezeki tang cni..kadang terasa gak nak kluar dr dunia HR nih..

16. sbb mai tang salary process ngn dateline yg kalau x dpt kejar akan effect org pny salary.. penat gak otak.. tp Nampak gaye nye cam dh sebati jer ngn jiwa.. sesekali rase ingin bebas gak..org buatkan gaji kite ker..hehehehe.. angan2 jer semata2..

17. very simple..tp aku jenis yg jaga penampilan aku..xnak out of date..bkn laa melawa sgt..tp aku nak kemas..xreti mekap..n xpernah mekap.. aku hny pakai lipstick and bedak skit2..enuff de..janji tudung x senget.. kalau lambat means tudung aku masih xbetul.. wakakakaka.. ade ker cam tuh.. ader.. aku laa tuh..my dear hubby very understand bout that..

18. xpernah pakai tudung xpress.. n xpernah ade even sehelai.. aku ttp ngn gaye aku.. pernah dapat 1 time farewell.. sbb opismate nk sgt tgk aku pakai.. tp aku dh let go kat my SIL.. sorry uols..

19. aku mmg serious ngn berat bdn n bentuk badan aku..n even aku jenis x make up tp.. penjagaan kulit aku mmg teliti.. and my dear hubby really2 support me on that..hahaha.. besh2..just name it, he will find it for me..

20. Cerewet tentang kasut.. hubby aku pun xberani nk carikan high heel utk aku.. habis satu shopping complex pun lum tentu ade yg aku berkenan..sbb tuh bile aku berkenan mr Gee xckp byk terus grab jer…

21. Bab pakaian plak.. aku ade penasihat.. kadang2 aku serahkan kat die jer utk beli kan utk aku.. sbb bila aku beli sendiri..mak rambang mate you.. last2 ape pun aku xbeli..lgpun aku hanya pakai ape yg hubby aku berkenan jer..if die ckp like ‘so-so’.. aku xkan pakai dah even aku berkenan..hehehehe..

22. Aku mmg obsess dgn dunia memasak nih.. aku leh layan tenet 1 whole day tuk surf blog2, fotopages pasal masakan..maaf aku x layan Facebook even aku ade akaunnye..minat sgt..suh memasak aku mmg laju..aku sukeeee sgt..tp byk org under estimate bile tgk aku..dorg mesti pk aku xreti masak..

23. Cookies, kek, lauk pauk.. name it dear.. I’ll try to cook it for u..ahaksss..bakat nih aku dapat dr arwah mak aku..xsempat nk dapat ilmu menjahit..sbb arwah mak ckp susah nk ajar.. aku kidal..sempat blajar baju kurung.. tp dh lupa..macamane??

24. Aku ade satu impian yg belum ade kesempatan lg utk aku capai..my dear mr Gee amat lah menyupport aku utk capai impian aku itu.. xlame lg dah.. im on it..

25. Well… im a proud and a very happy mama..with two lovely adorable kidz.. and a superb lovely hubby..family is everything for me it will come 1st b4 I think about others..a wife, mother, career women and yet a student………

haa..dah kan.. tiba mase aku mengetag korang plak.. tunggu..siap uols.. hahahaha..
aish..nak tag sape eh..?

1. nOra^^
2. jayne
3. mR Gee
4. adah
5. storymory
6. has
7. husna
8. airul
9. Farrid
10. Hanazarwani
11. Hana
12. Krole
13. Arfah
14. Nkara
15. Zalin
16. Syzwan
17. Dhiya
18. Pija
19. Syaza
20. Ieyza
21. Aina
22. Sukeaty
23. Shera
24. Frhkhn
25. nuf4u
Selamat berusaha.. hahahaha..

7 comments:

  1. tq sebab tag..tapi kite da buat da tag nih....:)

    ReplyDelete
  2. fuhhhh.....nak kena jawab gak ke nie???hahaha...ok2...akan diselesaikan secepat mungkin...hehehe

    ReplyDelete
  3. adah kena tag?? arrkkk...

    insyallah, ada masa, adah buat k..:)

    thanks 4 tag...ekceli nice thing about mrs gee..seorng ibu yg baik dan penyayang...:)

    pasni boleh la masakkan roti ke, kek ke tuk adah...lalalala...

    ReplyDelete
  4. kan..kan..family is everything..

    me dah buat..ni linknyer..

    http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/10/25-hari-mencari-cinta.html

    thanks for tagging me..

    ReplyDelete
  5. thnx for being so supportive :)

    ReplyDelete
  6. @ieyza : hehehe.. kl ieyza xkeberatan.. tiada paksaan.. ;)
    @M a W a D D a H: hati seorang ibu.. kl adah xkeberatan leh laa cuba..
    @haszuraidah ishak : its ok.. no big deal.. anyway.. maceh byk2.. ;)
    @nora^^: my pleasure sis.. ;)

    ReplyDelete