b3Long`s cHat..
[TuTuP]

x

sibling

tweet..

Like..

title top menu

Friday, March 20, 2015

Kerepek Crab Stick and Shopping 90% Sale kat Lazada..


since raya tahun lepas nak mencuba buat kerepek crab stick ni.. 
tak jugak tercapai hajat dihati.. 
asyik lupa saja nak mencari bahan.. padahal bukan susah sangat pun bahan2 nya.. 
selalu missed nak mencarik si crab stick tak pun lupa nak belasah daun kari kat rumah bb sitter..

semalam since bahan ada complete.. lepas dinner aje trus saja process..
(ini adalah rare aa weekdays me memang tak buat keja extra cooking.. even kadang2 tak masak pun..miahahaha) gelojoh kan.. well.. miss sunshine kan la ni school break.. 
actually less sikit me punya kepenatan tu.. 

trust me ia sangatlah mudah.. sedap dan jimat.. you should try.. 
terutama bagi manusia yang ada habit suka mengunyah kudap2 tanpa henti macam me ni lah.. 
ok, lets tengok gamba2 yang sempat snap.. cara and bahan duk ada kat gambaq nah..

inilah rupa crab stik yang dah dipelerai jadi halus2 saja.. 
tp kan buat tetebal sikit lagi feel.. 
2 paket crab stik me gunakan.. 
u just picit2 atas bawah atas bawah and pelerai saja.. easy..
sementara pelerai bleh ajar anak baca ka apa ka.. 
settle 7 mukasurat miss sunshine membaca sesambil mummy duk godek mendalah ni..


dah siap menggodek..
3 tangkai daun kari.. bersihkan
crab stik ada org cakap nak kena keringkan..
me tak keringkan pun.. gelojoh kate ko.. hehehe
2 sudu serbuk kari, 1 sudu besar white pepper
garam dan perasa..


rupa eh lepas dah siap digaul2 sampai serata..
sesambil boleh la hampa panaskan minyak kat kuali..


minyak dah panas .. apa lagi campak la dalam kuali.. 
gorengkan kekuningan.. agak2 dah crunchy.. 
boleh angkat dan toskan..


dah sejuk bleh masukkan dalam balang..
ni yang sempat diselamatkan untuk disnap picture..
berbaloi baloi sangat sedap..
yang penting other half gemor...


======================

Ok, next nak cite pasal shopping kat Lazada..
excited kate ko sebab tak pernah online shopping dengan nama2 besar cam ni.. 
sebab ragu2..sampai ke.. tipu ke tak ke.. 

since got 1 barang yang other half sangat berkenan..
tambah koleksi nak simpan dalam anak gajah nya.
senang katanya nak camping, outdoor activity ka apaka.. 
harga asal RM170 and offer until only 67.50..
memandangkan amount tak la besar sangat so why not give a try.. 

alhamdulillah urusan yang sangat lancar and tracking yang sangat smooth.. 
and me berpuas hati.. happy....
selang sehari sampai la barang idaman si buah hati..
Anaconda Foldable Table..

acelli me seselit jugak barang me sendiri.. haruslah kan..
which offer 90% harga asal RM230 dan dijual hanya RM20.. 
pun sampai dengan jayanya....
huwaaaaa banyaknya baran offer sampai 90%..
sakit hati.. sakit hati nengok..
the sale last this end March..
well ada lagi masa kot nak nyoping lagi  ...
ouchhhh



barang dipickup dengan jayanya..


test test test...
kami dah rasmi siap makan dinner anak beranak time2 tu jugak.. gelojoh lagi..
wehehehehe.. *happy face*


other half now so excited.. he planning something outdoor.. cant wait.. 
sebelum end of March.. mari kita shopping lagiii.. heaven nyeeeee... 


Assalamualaikum..
LadyofGee

No comments:

Post a Comment