b3Long`s cHat..
[TuTuP]

x

sibling

tweet..

Like..

title top menu

Wednesday, April 20, 2011

Suatu Ketika~~

seketika.. teringatkan kenangan lalu..
dalam diam2 rupanya dah 7 tahun mrs Gee bekerjaya..
(alaaa.. baru 7 tahun kan nak kecoh ape..)
suka ati cheq laa kan, blog cheq..

dalam 7 tahun nih, dah 3 kali mrs Gee lompat company..
company skg nih adalah yg ke-4..
byk sebab, antara nya, better offer.. tak puas hati ngn boss..
so far kat company latest nih ok lagi.. xdak byk cerita..
rasanyaa mcm nak setia terus jer..
tp xtau laa kan kalau2 ada offer lagi bagus..
especially bila dah abis "sekolah" mrs Gee nanti..

jom nak share antara workplace mrs Gee di suatu ketika..

Suuatu Ketika di Electronic Company Penang..
dalam 2thn setengah jer jodoh dgn company nih..
demi menjaga hati dan perasaan sendiri..
mrs Gee tinggalkan workplace nih.. mencari ketenangan jiwa..

tujuan utama kita kerja tentulah nak cari rezeki..
tp bukanlah sampai tourcher kepala otak dan diri sendiri..
masih banyak peluang yg menanti..
Just be Positive.. tak gitu??

Suatu Ketika di Oil n Gas Company Kemaman, Terengganu..
Suddenly got the offer.. I just grab the opportunity..
Kononnya nk try kat negeri sendiri Terengganu..
tp, sini pun jodoh lagi laa xlama.. just about 3 /4 month cam tuh..

byk sebab mrs Gee tinggalkan company nih..
environment dia and yg penting..
I wont let my self to be foolish by others..
worst.....

Suatu Ketika : my current company.. Electronic Company..
Setelah 3bulan mrs Gee gamble jadi fully housewife..
we made up our mind, datang semula ke Penang follow hubby..
just try my luck.. and finally..
im here now.. this was our previous cubicle..
sebelum move to EQ Hotel, ingt lagi x entri ni

and now.. herewith.. kami pny new office..
our new cubicle..
semoga hari-hari mendatang
akan membawa keberkatan buat mrs Gee di sini..

p/s : credit to my dear colleague, for the new cubicle picas.. xsempat nk snap yg sendiri lg..

22 comments:

  1. banyak tempat ye mrs.gee bekerja..tp alhamdulillah la kan senang berenti keje tapi senang dapat pulak keje kat tempat lain :)

    ReplyDelete
  2. Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete
  3. ai cuma ada 2 tempat bekerja je...dca ni paling lamalah...tak terpk lg nk tukar....walaupun kt sini takdelah best sgt pun...hihihi...

    semoga selesa dan dpt sesuaikan diri dgn environment baru ya....Gud Luck!

    ReplyDelete
  4. wah! kau dah buat movement secara besar-besaran...haha...yg company oil gas tu...skrg dah tukar bilik dah...ke bilik sebelah pantry tu...bilik berubah tapi yg 'TUT' tetap tak berubah...cuma skrg pengganti kau tu repot ke bos kemaman dulu baru repot ke 'TUT'...

    ReplyDelete
  5. cantik new cubicle..more privacy... kita suka yg privacy sikit dri terlalu open tptnye

    ReplyDelete
  6. kompeni oiL gas mamang tuh... paLing dok leh bLa.. dpt boss Hr cenggampunk, tindas bangsa sendiri.. fuhh.!!

    rahmat laa xjadi bos aku.. kaLu dak,tahu laa nasib dia...

    balik gaNu, aku selisih kat jaLan ,tekan minyak..sure langgarLari jer.. hit N run...
    siyess...

    ReplyDelete
  7. byk gak ye tempat keja t`ni...keja 8 jam mesti nak yg serasi n selesa kan...baru la nak pi kojer senyum kan kan ~salam petang t`ni..along cam mana sekarang

    ReplyDelete
  8. @Mrs.Sabri: alhamdulillah la mrs sabri.. rezeki anak2.. bkn best sgt pun lompat2 keje nih.. xmudah nk sesuaikan diri.. tp bila kerja memakan diri.. kite perlu berubah angin..

    ReplyDelete
  9. @bobhandburry : thanks for visit..

    ReplyDelete
  10. @Mama Gee : terpaksa tukar angin mama.. kalau keje tak padan ngan apa kita dapat.. kalau ada better offer.. better we just grab kan..

    ReplyDelete
  11. @miey lee : hehe.. kite suka sbb luas sikit dr previous.. previous office xcukup space nk muat kami2 nih.. :)

    ReplyDelete
  12. @Bulan : biasa2 jer dear.. hehehe..

    ReplyDelete
  13. @Hamizah : dah ramai terkena baru nak tukar routing reporting kan kan.. kl awal2 lagi xdak la kacau bilau dept yg satu tu.. xdak laa.. aku ganti kau.. dan aku plak diganti ngn budak skang nih.. hua hua hua..

    ReplyDelete
  14. @mR Gee.!! : ye-ye kite sokong.. kite bakor aje..

    ReplyDelete
  15. @mommylavender : hehehe.. nampak gayenye cam tu la mommy.. dah tak serasi dgn diri.. ditunggukan memakan diri.. baik lah pergi..

    along.. lukanye dah kurang.. tp still sakit nk mkn.. dah byk hari mkn aiskrim jer.. :(

    ReplyDelete
  16. oit2...lepas kau tu dah 3 org ganti ok...budak yg ganti lepas kau tu budak fresh grad masuk...hadap je kakak kau tu...ahaks...sampai tesis budak tu pun nak dikebasnya nak buat procedure...tau2 la kan department tu mana nan hadonye procedure...ciplak org je tau...WTF! last2 benti jugak after 3 months...pastu ganti org lain lak...yg ni lagi kelakor...cakap berbelit sama je ngan kakak tu...hahaha...last2 benti gak after 2 weeks...kahkah...pastu bos mamang dah naik berang...terus suruh repot ke dia terus kalau ada pengganti...kakak tu dotted line je...so far...better la skrg...sam shial kan 'tut' tu...oh ye...baru2 ni baru dapat tahu...rupa-rupanya masa aku nak masuk department lain dulu...minah tu pi repot kat ceo pasal aku ada problem...samapai dalam meeting argue ngan bos baru aku sebab tak nak ambil aku...MEMANG SIAL!! MINTAK-MINTAK LA MATI KENA LANGGAR MASA DATANG MAMANG!

    ReplyDelete
  17. @Hamizah : uish sampai 3 org ko.. mmg melampau la ppuan nih.. mmg kire bernasib baik laa bdk skg nih.. kl x, kompem mengalami nasib yg sama..

    pasal ko dulu tuh aku tahu sgt.. jiran aku dulu pun duk sll cerita.. pasal si ppuan nih argue ngn dia n wat citer mcm2..

    aku pun dia cucuk xhengat.. sorry laa bkn type aku cam tuh..

    xdak ka sapa2 nk p langgar dia sampai kejung.. hahaha.. bdk2 sana mesti anti dia lg kan kan..

    ReplyDelete
  18. HAHAHA...tak leh ngumpat lebih2 dalam ni...kang dia tahu...yg ganti kau dulu pun sama duk kutuk2 dia dalam facebook..langsung kena warning...sampai benti budak tu

    ReplyDelete
  19. @Hamizah : alaa.. blogging kan for public.. sesuka hati laa nk kate ape.. kl la dia terjumpa dia perasan, biar dia tahu.. jgn duk perasan org suka dia sgt.. aku heran dia leh bertahan..

    nanti esok2.. wat entri.. ppuan perasan bagus tp perangai cam gampang plak.. haha..

    ReplyDelete
  20. fuhh!! hangit bengosip sakan....
    steadi arr awok2... hahhaha....

    meh... kiter bako lam pesbuk plok...
    kiter bako.. kiter bako...

    sape setuju, sila angkat tangan cam saye...

    ReplyDelete
  21. @mR Gee.!! : hahahaha.. lepas geram.. jom kite hit N run.. eii mencik btul.. and alergik sgt kl tertengok manusia yg ala ppuan bajet bagus tuh.. yarkk xlalu..

    ReplyDelete