b3Long`s cHat..
[TuTuP]

x

sibling

tweet..

Like..

title top menu

Thursday, December 1, 2011

Angel & Mortal Game ~ Part 1

surprise..!!!!pagi2 lagi masuk opis dah dapat surprise..
someone tempek nih kat ai pny monitor kat opis..
terkejut beruk jugak la pepagi tgk setampal paper kat monitor
ingatkan haper laa pc rosak ker.."mampus aku" hati berkata..
bedebar sakan weihhh ttngah keje byk menggila neh..
rupa-rupanya ai dapat surprise from my angel..

surprise apakah? ada secret admire kah ai di opis?
haha..sudah2 laa..tak de maknanya admire2 nih..
ai gurau jer..me mak budak hokeh..!!
acceli this is one of the rules from our "Angel & Mortal" Game..
since this morning ai got 1st surprise from my colleague..
more coming i bet..until the exact date come..on Dec, 22nd..
ai pun nak citer la kat uols wut its all about..

Acelli every year v'ol suka suki akan
celebrate New Year & Krismas for non muslims..
its not to say celebrate Krismas laa.. v'ol mana bleh sambut Krismas kan..
muslim maa..its more to suka-suki with colleague..exchange gift..
but this year we make it differently..we play a game named "Angel & Mortal"

so apa kebendanya "Angel & Mortal" Game nih?


Game Description
Semua is and angel dalam group. Tujuannya ialah to anonymously bring blessings to a mortal (other staff) by doing nice things for him/ her, can do anything, use ur own creativity, by small gifts, write something nice that can encourage him/her, maybe buy breakfast, sweets wut ever laaa...

Game Materials
Boleh gunakan kreativiti uols semua..

Persediaan untuk Game ni
Give each person a mortal. Macam 2 cara boleh kita buat. Its depend.. One way the easiet one, bubuh nama semua org dalam bowl, and setiap org bleh draw..

Cara main:

Pastikan semua org melibatkan diri
Set the game rules ---> Does & Dont laa..
Set the time frame, like v'ols this will be end on Dec 22nd.
Uols boleh teka identiti of your angel.

Sample Rules

Angels tak leh let anyone know pasal dia pny identity.. zippp your mouth, k..
Let say uols rasa mcm dah dapat jer sape pny keje, pendek kata uols dah tau la identity Angel uols nih.. diam-diam sudah..buat2 tak tau..same goes to kwn2 uols mana2 yg dh tau or terkantoi tu, syyyyy... diam2..
And si Mortal nih jangan la ckp bukan2 and xpuas hati ka apa dgn apa yg si Angel nih..bagi u or buat kat u..hokeh!!
Angels tak perlu la spend sgt utk play this game..can use many ways..

so itu la dia kenamanye "Angel & Mortal" Game..
alaaaaa.. bukan la game main ape kebendanya sgt pun kan..
its just.. at least we have sumthing..its more mengeratkan silaturrahim..
summore all this not ruin our time kat opis sgt pun..
beli cokelat 2 ketul buh atas meja dia pun jadik.. haha..
acelli so far i blum lagi start apa2 pun.. its a really a bizi monthlaa..
maybe next week kot giving a suprise to the draw angel, haha..

ok..till we meet again in another part.. hahaha..



2 comments:

  1. @cik wanie Lovela (CWL) : haha.. best time gift xchange jer..sape xsuka dpt hadiah ek.. huhu..

    ReplyDelete