Biskut nih favret me masa kecik2 dulu..
Biskut Arab Suji..
Dah berganti obeng ni kan.. hihihi..
Pantang ada rasa nak membaking ajer..
Menjadik laa kek or biskutnya kan..
Bahan - Bahan
1 tin kecil 125G minyak sapi
3 sudu besar susu tepung
1/2 cawan gula ising
Tepung Gandum
Kismis / Ceri untuk hiasan.
Gula ising
Cara-cara :
1. Uli tepung gandum bersama dengan mingak sapi sehingga adunan tidak melekat di tangan, tidak terlalu keras dan tidak terlalu lembut.. Sebab tu me tak letak brp byk tepung gandum. Normally me buat biskut gandum depend on the doh.. Kalau lembut adunan tambah lagi..
2. Masukkan gula ising. Me guna sikit ajer gula sebab at the end nanti nak gaul biskut dengan gula plak kan.
3. Masuk kan susu tepung.
4. Uli semua bahan.
5. Bulatkan dan letakkan hiasan kismis / ceri..
6. Bakar 10-15 minit in 100degree.
7. Sesudah masak, angkat dan anginkan sehingga sejuk..
8. Gaul bersama gula aising..
9. Siap dah.. boleh terus ngap nak masuk tupperware ker sesuka hati hangpalah.. hihihihihi.. ;)
No comments:
Post a Comment